Skip to main content

Vind de stijl die bij je past

Het ontwerp van de keuken staat centraal in elk huis. Of je nu als een ware chef-kok in de dop in je keuken staat of het gewoon gezellig vindt om iets lekkers klaar te maken, ga voor de keukenstijl die bij je past. Ontdek hieronder onze selectie van drie tijdloze keukenstijlen die functioneel en aantrekkelijk zijn. Je raakt er nooit op uitgekeken!

1. De Scandinavische keukenstijl

De Scandinavische keukenstijl, of kortweg Nordic, staat bekend om zijn minimalisme en eenvoud. Deze stijl maakt gebruik van strakke lijnen, lichte kleuren en natuurlijke materialen. Het hout in de werkbladen en meubels zorgt voor een warme uitstraling.

Waarom kiezen voor de Scandinavische keukenstijl?

De Scandinavische keukenstijl is ideaal voor wie op zoek is naar een rustige, lichte sfeer. Neutrale kleuren zoals wit, beige en grijs creëren een gevoel van ruimtelijkheid en openheid. Slimme, discrete opbergplekken houden de ruimte opgeruimd en functioneel.

Hoe breng je de Scandinavische stijl in je huis?

Kies voor natuurlijke materialen en pasteltinten om zelf de Scandinavische keukenstijl te maken. Kies meubels met eenvoudige, strakke lijnen en accessoires van hout. Hang een designlamp op, voeg planten toe en de Nordic look is compleet. Het resultaat? Een functionele, aantrekkelijke en tijdloze keuken.

2. De industriële keukenstijl

Deze stijl, geïnspireerd door de lofts in New York, is de afgelopen jaren erg populair geworden. De industriële keukenstijl wordt gekenmerkt door het gebruik van ruwe en robuuste materialen zoals metaal, gerecycled hout en beton. Andere belangrijke elementen zijn de open ruimtes, bakstenen muren en buizen die juist zichtbaar zijn.

Waarom kiezen voor de industriële keukenstijl?

Zijn authentieke look en unieke karakter maken de industriële keukenstijl erg gewild. Deze stijl is vooral geschikt voor grote ruimtes, maar kan met een beetje creativiteit zeker ook in kleinere keukens worden toegepast. Je keuken krijgt een stedelijke, eigentijdse uitstraling en blijft tegelijkertijd functioneel en duurzaam.

Hoe breng je de industriële stijl in je huis?

Voor een industriële keukenstijl kies je ruwe, robuuste materialen. Gebruik meubels van metaal of gerecycled hout en koperen of stalen accessoires. Met open rekken, hanglampen en metalen barkrukken wordt het echt een stoer geheel. En vergeet niet om vintage elementen te gebruiken voor een nog authentiekere look.

3. De Provençaalse keukenstijl

De Provençaalse, of mediterrane, keukenstijl doet denken aan de landhuizen in het zuiden van Frankrijk. Deze stijl is warm en uitnodigend, met zonnige kleuren en natuurlijke materialen zoals steen, hout en keramiek. In de Provençaalse keukens vind je vaak bloemmotieven en rustieke accessoires.

Waarom kiezen voor de Provençaalse keukenstijl?

De Provençaalse keukenstijl is perfect voor wie een warme en gastvrije sfeer wil creëren. Met de felle kleuren en natuurlijke materialen vul je je keuken met plezier en gezelligheid. Deze stijl is ook zeer functioneel, met veel opbergruimte en ruime werkoppervlakken.

Hoe breng je de Provençaalse stijl in je huis?

Kies voor massief houten meubels en natuurstenen werkbladen als je zelf de Provençaalse keukenstijl wilt creëren. Meubelfronten versierd met lijstwerk en smeedijzeren handgrepen zorgen voor het rustieke tintje. De decoratieve accessoires zoals keramische potten, rieten manden en kleurrijk textiel, mogen ook niet vergeten worden. Zet potten met kruiden op een van je keukenplankjes en je Provençaalse keukenstijl is compleet.

Oftewel: een keukenstijl voor elke persoonlijkheid

Door het kiezen van de juiste keukenstijl creëer je een ruimte waarin je je elke dag thuis voelt. Of je nu de voorkeur geeft aan het minimalisme van de Scandinavische keukenstijl, de authenticiteit van de industriële keukenstijl of de gezelligheid van de Provençaalse keukenstijl, het is belangrijk om een stijl te kiezen die past bij jouw smaak en behoeften. Deze drie tijdloze keukenstijlen, die looks en functionaliteit combineren, zullen je nooit vervelen. Ga voor hulp bij je keuze naar onze online configuratietool of maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde La Cuisine Louise Verlaine winkel bij jou in de buurt.

Ben jij klaar om je keuken te transformeren?

VIND JE EIGEN LA CUISINE

Ontdek onze uitgebreide keuze aan kleuren en materialen! Laat je adviseren door het team van La Cuisine.

ONZE PREMIUM-SERVICE

HOOGWAARDIGE AFWERKING

ONDERSTEUNING VAN BEGIN TOT EIND

GARANTIES DIE GERUSTSTELLEN

KEUKENONTWERPEN OP MAAT

VERANTWOORDE & DUURZAME KEUKENS

ONDERSTEUNING VAN BEGIN TOT EIND

GARANTIES DIE GERUSTSTELLEN

Leave a Reply