Skip to main content
WERKBLAD - KEUKENADVIES - MATERIALEN

Ontdek onze werkbladen

Het keukenwerkblad is erg belangrijk in je keuken. Naast de keuze van het materiaal zijn er andere belangrijke zaken om te overwegen, zoals kleur, afmetingen en vormen. Denk na over de goede uitstraling en welke eigenschappen je werkblad moet hebben. Niet alle materialen zijn even sterk, dus het is belangrijk om te weten welke keuze bij jouw levensstijl past. Het werkblad moet praktisch zijn, tegen een stootje kunnen en bestand zijn tegen krassen, vocht, hitte, vet, temperatuurschommelingen en huishoudelijke schoonmaakmiddelen.

GranietKwartsFenixKeramiekNatuursteen

Graniet

Graniet, de perfecte keuze voor een duurzame en natuurlijke uitstraling in je keuken. Dit gesteente wordt gevormd door de langzame afkoeling van magma en is verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen.

Bestand tegen zuren

Een granieten keukenblad is bestand tegen vlekken van sinaasappelsap, koffie, azijn en meer. Met een gepolijste afwerking is een granieten werkblad ook bestand tegen vet.

Hittebestendig

Een granieten keukenblad is redelijk hittebestendig. Als je twijfelt, aarzel dan niet om onze specialisten om advies te vragen. Zij kunnen je begeleiden bij het maken van je keuze en samen bepalen of graniet een geschikte oplossing is voor jouw project.

Onderhoudsvriendelijk

Het onderhouden van je op maat gemaakte granieten werkblad is eenvoudig.

Lange levensduur

Graniet is erg hard en heeft lange levensduur. Kiezen voor een granieten aanrechtblad is dus een zeer duurzame keuze.

Kwarts

Kwarts, een kristallijne siliciumdioxide, is meestal wit of transparant van kleur, maar met onzuiverheden kunnen ook andere tinten ontstaan. Het is het perfecte materiaal voor keukenwerkbladen, badkamers, vloeren en wandbekleding zonder voegen. Kwarts biedt een schitterende reeks kleurschakeringen, wat ongekende decoratieve mogelijkheden biedt. Van een uniek werkblad tot een adembenemend meubelontwerp, de mogelijkheden zijn eindeloos

Natuurlijke schoonheid

Kwarts is een prachtig materiaal met een elegantie en schoonheid die alleen te vergelijken is met de fijnste natuurstenen. Een kwarts werkblad heeft een goede dichtheid, voorname schittering, sprankelende glans en uniek gevoel.

Kleuren

Kwarts biedt talloze kleuropties, perfect om je keuken of badkamerblad aan te passen aan jouw stijl en textuur.

Vlekbestendig

Kwarts heeft een niet-poreus oppervlak. Zo ben je verzekerd van keuken- en badkamerbladen die bestand zijn tegen vlekken van koffie, wijn, citroensap, olijfolie, azijn, make-up en meer.

Bijzonder veelzijdig

Het veelzijdige kwarts kun je op vrijwel alle oppervlakken in huis toepassen, van keuken- en badkamerbladen tot trappen, wandpanelen, badkuipen, vloeren, muren, barbladen, tafels en bureaus.

Krasbestendig

Kwarts is keihard en scoort een 7 op de hardheidsschaal van Mohs (diamant heeft 10). Geen krassen van messen meer op je werkblad! Het is daarmee harder en duurzamer dan graniet of melamine.

Schokbestendig

Kwarts is super sterk en slaat de concurrentie met graniet en massieve oppervlakken moeiteloos neer. Zet gerust zware pannen en schalen op het aanrecht, want met kwarts loop je geen risico op barsten of deuken. Zo gaat jouw aanrecht nog jarenlang mee!

Onze werkbladen in het echt bekijken?

MAAK EEN AFSPRAAK

Maak een afspraak en ontwerp je keuken samen met een van onze ontwerpers.

Fenix

Fenix is een revolutionair thermohardend harslaminaat met een zacht aanvoelend oppervlak dat vlekken afweert en bestand is tegen krassen, schuren, hitte, zure oplosmiddelen en huishoudchemicaliën. Met een laag lichtreflectie en vingerafdrukbestendige afwerking zorgt Fenix voor een tijdloze en stijlvolle look in jouw keuken of badkamer.

Kras-, stoot- en hittebestendig

Een Fenix-keukenwerkblad is zelfherstellend dankzij de toegepaste nanotechnologie. Zelfs microkrassen verdwijnen als het blad wordt blootgesteld aan hitte.

Hygiënisch en onderhoudsvriendelijk

Het gladde oppervlak van Fenix-werkbladen zorgt ervoor dat je deze gemakkelijk kunt schoonmaken.

Onbreekbaar en bestand tegen chemicaliën

Het oppervlak van Fenix-werkbladen is glad, waterdicht en niet poreus. Het aanrechtblad is daardoor ongevoelig voor vlekken zoals koffie, vet of zuren.

Keramiek

Een keramisch keukenwerkblad is anders dan alle andere materialen. Het wordt gemaakt door een kunststofpasta bij hoge temperatuur te laten stollen of door een samengeperst poeder te sinteren zonder vloeistof. Zo ontstaat een uiterst duurzaam, hittebestendig en krasbestendig aanrechtblad dat een leven lang meegaat.

Kras-, slag- en hittebestendig

Een keramisch werkblad is uitstekend bestand tegen krassen en stoten. Een keramisch werkblad kan bovendien erg hoge temperaturen weerstaan (tot 900°C).

Onbreekbaar en bestand tegen chemicaliën

Het oppervlak van keramische werkbladen is glad, waterdicht en niet poreus. Hierdoor is het keukenwerkblad ongevoelig voor vlekken zoals koffie, vet of zuren.

Eenvoudig schoon te maken en hygiënisch

Het gladde oppervlak van keramische werkbladen betekent dat deze gemakkelijk schoon te maken zijn. Bovendien wordt keramiek vaak behandeld zodat het vuil- en kalkvrij en zelfreinigend is.

Laag in gewicht

Anders dan granieten werkbladen - die erg zwaar zijn en daarom moeilijk te vervoeren - hebben keramische werkbladen het voordeel dat ze weinig wegen en daardoor gemakkelijker te hanteren zijn. Hierdoor zijn de transportkosten voor dit type keukenblad lager.

Kleurecht

Keramische werkbladen behouden hun kleur, zelfs bij blootstelling aan zonlicht, zowel binnen als buiten.

Natuursteen

Met een natuurstenen keukenblad haal je de natuur in huis en geef je jouw keuken een uniek en authentiek karakter. Bovendien is het duurzaam en zal het door de jaren heen alleen maar mooier worden.

Hittebestendig

Een stenen keukenblad is redelijk bestand tegen hitte.

Gemakkelijk in onderhoud

Een natuurstenen keukenblad op maat is heel eenvoudig te onderhouden. In onze blog " Hoe onderhoud je je keuken" vind je informatie over onderhouds-, reinigings- en beschermingsproducten voor je op maat gemaakte werkbladen.

De levensduur van het werkblad

Een keukenwerkblad van natuursteen gaat vele jaren mee.

ONZE PREMIUM-SERVICE

HOOGWAARDIGE AFWERKING

ONDERSTEUNING VAN BEGIN TOT EIND

GARANTIES DIE GERUSTSTELLEN

KEUKENONTWERPEN OP MAAT

VERANTWOORDE & DUURZAME KEUKENS

ACCOMPAGNEMENT TOTAL

FINITIONS HAUT DE GAMME

Ontdek onze unieke 3D-tool!

Touch Reality

Met onze ultramoderne tools kun je nu je keuken in realtime en in 3D bekijken. Alsof je meteen in je nieuwe keuken staat.

Meer over Touch Reality

Onze collectie materialen

Bij La Cuisine vind je een enorme keuze aan speciaal voor onze keukens geselecteerde materialen:
  • Fronten: je hebt de keuze uit meer dan 200 opties om jouw keukenfronten te personaliseren met een kleur naar keuze
  • Werkbladen en wandpanelen: kies uit meer dan 300 materialen en afwerkingen
  • Handgrepen: kies uit een breed assortiment handgrepen in alle soorten en maten
  • Greeploze profielen: kies uit een groot aantal verschillende groefkleuren (zonder extra kosten!)
VIND JE EIGEN LA CUISINE

Ontdek onze uitgebreide keuze aan kleuren en materialen! Laat je adviseren door onze designers.